صندوق های سرمایه گذاری مشترک راهی برای افزایش سرمایه گذاری خارجی
- نویسنده: سردبیر میز اقتصاد
- تاریخ و زمان ارسال: ساعت
دیپلماسی موفق در جذب سرمایه های خارجی
یکی از جلوه های دیپلماسی اقتصادی موفق اقدام به جذب سرمایه از سرمایه گذاران خارجی برای افزایش تولید ناخالص در کشور است. از آنجایی که سیاست جلوگیری از افزایش سرعت رشد نقدینگی به یکی از سیاست های دولت تبدیل شده است، مسئله کم شدن نقدینگی برای جریان پیدا کردن در تولید به یکی از چالش های اقتصادی تبدیل شده است. از این جهت سیاست اقتصادی دولت بایستی به سمت جریان پیدا کردن نقدنیگی راکد در بازار های موازی تولید به سمت فعالیت های مولد قرار گیرد. در کنار سیاست خارج کردن نقدینگی از بازار های موازی تولید، مسئله جذب سرمایه به عنوان یک راهبرد دیپلماتیک در به حرکت درآوردن چرخ تولید قابل استفاده است.
استفاده از فرصت های دیپلماتیک موجود
هموار شدن مسیر های دیپلماتیک از طریق حضور ایران در مواردی مانند پیمان شانگهای، گروه بریکس و همچنین برقراری روابط دیپلماتیک دوباره با کشور هایی مانند امارات و عربستان می تواند به عنوان عاملی برای افزایش سرمایه گذاری خارجی در ایران مورد استفاده قرار گیرد. به غیر از سرمایه گذاری هایی که با استفاده از طرق عادی مانند قرارداد های دوجانبه یا فروش بسته های سرمایه گذاری صورت می گیرد بایستی دیپلماسی اقتصادی در قالب صندوق های سرمایه گذاری مشترک نیز اجرا شود.
صندوق سرمایه گذایر مشترک یک سختار دیپلماتیک دائمی
صندوق سرمایه گذاری مشترک می تواند به عنوان یک ساختار دائمی و با برنامه اقدام به سرمایه گذاری در پروژه های مهم کشور کند. این صندوق ها در قالب تفاهمنامه با کشور های دیگر ایجاد شده. و دارای نوعی سیاست سرمایه گذاری و سبک مدیریت مسقل برای خود است. بر این اساس صندوق توسعه ملی مذاکراتی را برای ایجاد صندوق های سرمایه گذاری مشترک با دیگر کشور های آغاز نموده است. بر اساس اعلام مدیران صندوق توساعه ملی این صندوق قصد دارد قصد دارد برای رشد سرمایههای صندوق و ایجاد ارزش افزوده، ظرفیت سرمایهگذاری خارجی را فعال کند که در این راستا ایجاد صندوق های مشترک با کشورهای روسیه، عربستان، کویت، قطر، قزاقستان، قرقیزستان در دستور کار قرار دارد.