از واردات فولاد تا رسیدن به جایگاه هفتمین تولید کننده بزرگ فولاد جهان
- نویسنده: حسام سیف
- تاریخ و زمان ارسال: ساعت

فولاد کالای پر تقاضای بازار جهانی
بر اساس گزارش های اخیر انجمن جهانی فولاد در سال های اخیر، نام ایران همواره به عنوان یکی از ده فولادسازی بزرگ جهان مطرح بوده است. اهمیت تبدیل شدن به یک بازیگر موثر در بازار جهانی فولاد از آنجایی مشخص می شود که بر اساس آمار های موجود در تجارت جهانی، فرآورده های فولادی پس از فراورده های نفتی در رتبه دوم وزنی تجارت جهانی دارند. وابسته بودن غالب صنایع به تولید فولاد باعث شده است تا تقاضا فولاد در جهان روند رو به رشدی را داشته باشد به طوری که طی سال های 2009 تا 2019 میزان تولید فولاد بیش از 70 درصد رشد داشته است.
از واردات فولاد تا تبدیل شدن به هفتمین فولادی جهان
از طرف دیگر ارزش قرار گرفتن ایران در میان 10 تولید کننده جهان از این جهت حائز اهمیت است که بر اساس آمار های موجود تا پیش اتز انقلاب اسلامی ایران در سال 1357 حدود 75 درصد از فولاد مورد نیاز کشور از طریق واردات تامین می شده است. بر اساس پیش بینی های آماری ایران تا سال 1404 با تولید سالانه 55 میلیون تن فولاد جزوه 7 تولید کننده بزرگ فولاد جهان قرار بگیرد. بر اساس گزارش های انجمن جهانی فولاد در سال 2023 ایران توانسته است برای ماه هایی در رتبه هفتمین تولید کننده بزرگ فولاد خام جهان قرار گیرد. تامین انرژی مورد نیاز صنعت فولاد به خصوص تامین برق مهمترین عامل رشد میزان تولید فولاد در ایران بوده است.
جنگ های نوین و جایگاه استراتژیک فولاد
نکته قابل توجه دیگر در عملکرد کشور های پیشرفته، کاهش تولید آن ها در حوزه فولاد خام و افزایش تولید در حوزه فراورده های فولادی پیشرفته تر و آلیاژی می باشد. به نحوی که کشور های تولید کننده آلیاژ های فولادی پیشرفته جزو بزرگترین واردکنندگان فولاد خام می باشند. وارد شدن اختلافات سیاسی چین و آمریکا به تعیین میزان تعرفه های واردات محصولات وارداتی نشان دهنده اهمیت و جایگاه صنعت فولاد در جهان می باشد. از این رو میتوان رتبه ایران در میان تولیدکنندگان فولاد و همچنین سطح تکنولوژی موجود در کشور برای فرآوری فولاد خام و تبدیل ان به محصولات پیشرفته تر را از جمله عوامل اقتصادی مهم و مقوم نظام سیاسی و دیپلماتیک ایران دانست.