اختلاف نظر بر سر بورس کالا؛ آیا سیمان و فولاد گران فروخته می شود؟
- نویسنده: سروش کریمی
- تاریخ و زمان ارسال: ساعت

اختلاف نظر وزارتخانه های راه و شهرسازی و اقتصاد
به گفته ی مسئولین وزارت راه و شهر سازی قیمت بالای فولاد و سیمان نسبت به بهای تولید به یکی از مشکلات ساخت مسکن تبدیل شده است. در همین رابطه مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی در خصوص هزینه بالای سیمان و فولاد برای استفاده در نهضت ملّی مسکن بیان کرد:« قیمت سیمان و فولاد برای ساختمانسازی بهویژه نهضت ملی مسکن باید پایین بیاید، باید تلاش کنیم واحدهای مسکن نهضت ملی را هر چه میتوانیم ارزان تر در اختیار مردم قرار دهیم. این تلاش باید از سمت همه باشد و فلان شرکت فولادی نمیتواند با عرضه در بورس ۴۰ درصد قیمت را افزایش دهد…بورس راه نینداختیم که قیمت کالا را افزایش دهیم، حالا بماند ذات بورس چیست، بماند تعیین روشهای قیمت پایه چیست، اما اگر اصرار بر عرضه بر بورس کالا است بدانید که عامل گرانی است.» همچنین تیز مغز معاون وزارت راه و شهرسازی گفت:« قیمت فولاد کیلویی زیر ۵ هزار تومان تمام، و بالای ۲۰ هزار تومان فروخته میشود »
از طرف دیگر سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد با حمایت از رویه فروش سیمان و فولاد در بورس کالا اعلام کرد:« وزارتخانههای اقتصاد و صنعت با ادامه وضع فعلی درخصوص عرضه سیمان و فولاد در بورس کالا موافق هستند و اگر به اصلاحاتی نیاز هست، باید در داخل همین چارچوب انجام شود.»
خروج مواد اولیه ساختمانی از بورس کالا از یک طرف می تواند موجبات ظهور رانت های حاصل از قیمت دستوری را افزایش دهد. و از طرف دیگر شرکت های تولید کننده را با مخاطراتی روبرو سازد. از طرفی قیمت بالای مواد اولیه ساخت مسکن به عنوان مانعی برای تحقق وعده ساخت مسکن به حساب می آید. لذا بورس کالا گرچه روش ایده الی برای فروش مواد اولیه ساختمانی نمی باشد. امّا در شرایط فعلی مناسب ترین راه برای عرضه این محصولات می باشد.
بازتاب: از واردات فولاد تا رسیدن به جایگاه هفتمین تولید کننده بزرگ فولاد جهان