انرژی های تجدید پذیر
- نویسنده: سردبیر میز اقتصاد
- تاریخ و زمان ارسال: ساعت

با یک حرکت حساب شده میتونیم بین 47 تا 84 میلیون بشکه نفت در سال صرفه جویی داشته باشیم.
انرژی بادی
انرژی بادی مانند سایر منابع انرژی تجدیدپذیر، از نظر جغرافیایی گسترده و در عین حال به صورت پراکنده تقریباً همیشه در دسترس می باشد. هزاران سال است که انسان ها با استفاده از باد و آسیاب های بادی، تنها جزء بسیار کوچکی از آن را استفاده می کند.
این انرژی تا پیش از انقلاب صنعتی به عنوان یک منبع انرژی، به طور گسترده مورد بهره برداری قرار می گرفت، ولی در دوران انقلاب صنعتی استفاده از سوخت های فسیلی به دلیل ارزانی و قابلیت اطمینان بالا، جایگزین انرژی باد شد. تا این که در سال های ۱۹۷۳ و ۱۹۷۸ دو شوک بزرگ نفتی، ضربۀ بزرگی به اقتصاد انرژی های حاصل از نفت و گاز وارد کرد به طوری که باعث ایجاد تمایلات جدیدی در زمینۀ کاربرد تکنولوژی باد جهت تولید برق متصل به شبکه، پمپاژ آب و تأمین انرژی الکتریکی نواحی دور افتاده شد.
همچنین در سال های اخیر، مشکلات زیست محیطی و مسائل مربوط به تغییر آب و هوای کرۀ زمین به علت استفاده از منابع انرژی فسیلی بر شدت این تمایلات افزوده است. در سال ۱۹۸۰ اولین توربین برق بادی متصل به شبکۀ سراسری نصب گردید. بعد از مدت کوتاهی اولین مزرعۀ برق بادی چند مگاواتی در آمریکا نصب و به بهره برداری رسید. در پایان سال ۱۹۹۰ ظرفیت توربین های برق بادی متصل به شبکه در جهان به ۲۰۰MW رسید که توانایی تولید سالانه ۳۲۰۰Gwh برق را داشته که تقریباً تمام این تولید مربوط به ایالت کالیفرنیای آمریکا و کشور دانمارک بود.
امروزه کشورهای دیگر نظیر هلند، آلمان، بریتانیا، ایتالیا و هندوستان برنامه های ملی و ویژه ای را در این راستا آغاز کرده اند به طوری که آلمان با تولید بیش از ۱۸۰۰۰ مگاوات برق سعی دارد بیشترین استفاده را از این انرژی تجدیدپذیر ببرد.
در کشور ما 26 نقطه شناسایی شده که ظرفیت تولید سالانه 6500 مگاوات برق را از طریق انرژی بادی دارد که همین مورد به تنهایی میتونه بین 47 تا 84 میلیون بشکه نفت را برای ما صرفه جویی کنه!
این تنها پتانسیل انرژی بادی هست و غیر از اون در زمینه ی انرژی خورشیدی و انرژی زمین گرمایی هم ایران پتانسیل بالایی دارد.
نکته ی قابل توجه اینکه یارانه ای که برای انرژی های فسیلی در کشور ایران هزینه میشه 4 برابر یارانه ی انرژی های تجدید پذیر هست.
جهان تا سال 2026 نسبت به سال 2020 قصد داره 60 درصد در مسیر انرژی های تجدید پذیر رشد داشته باشد ! و سوال باقی مانده آن است که سهم ایران از این رشد چه قدر هست؟