تهران – جاکارتا، از اشتراکات فرهنگی تا ظرفیتهای همکاری
- نویسنده: سردبیر میز اقتصاد
- تاریخ و زمان ارسال: ساعت

با توجه به اهمیت اقتصادهای نوظهور، توجه به اندونزی یقینا مهم است. بر اساس تحقیقات موسسات خارجی، اندونزی در سال ۲۰۴۵، بعد از چین، آمریکا و هند چهارمین اقتصاد دنیا میشود. در حال حاضر اندونزی جزو سریع ترین اقتصادهای درحال رشد است. پانزدهمین مصرف کننده انرژی دنیا با تولید ناخالص داخلی قابل توجه، و قرارگیری آن در مسیر تنگه مالاکا به عنوان معبری که نیمی از نفت و تجارت جهان از آن عبور میکند، اندونزی را تبدیل به مقصدی محبوب برای سرمایه گذاری خارجی تبدیل کرده است.
ایران و اندونزی، علاوه بر اشتراکات دینی و فرهنگی، در بسیاری از موازین سیاسی منطقهای و بینالمللی همسو هستند. اشتراکاتی که نیروی محرکهای برای افزایش همکاریهای دو کشور در حوزههای مختلف از جمله اقتصادی، فرهنگی، گردشگری و تجارت به شمار میآیند.
سفر دکتر رئیسی به دعوت همتای اندونزیایی به این کشور، بستری مناسب برای افزایش مراودات و انعقاد تفاهمنامههای مختلف ایجاد کرده است. گفته شده ایران و اندونزی در مجموع 11 سند همکاری امضا کردهاند از جمله سندی درباره «تجارت ترجیحی». هدف جمهوری اسلامی رساندن حجم مبادلات تجاری دو کشور به رقم بیست میلیارد دلار است، درحالی که دو کشور تصمیم گرفتهاند که مبادلات خود را با ارزهای ملی انجام دهند.
فعالان اقتصادی در حال حاضر محصولات فولادی با حجم زیاد و پس از آن محصولات کشاورزی، سنگ مرمر، مشتقات پتروپالایشگاهی، مواد شیمیایی و دارو را بعنوان اصلی ترین اقلام صادراتی و برخی محصولات کشاورزی و روغن و محصولات شیمیایی مشخص را بعنوان اصلی ترین محصولات وارداتی از اندونزی به ایران زیرنظر بگیرند
اندونزی کشور بسیار خاصی است که پیش بینی ها در خصوص آن بطرز شگفت آوری مثبت است و باید آنرا جدی تلقی کرد