واکنش رهبران جهان به حمله پهپادی ایران به رژیم صهیونیستی
- نویسنده: سردبیر میز اقتصاد
- تاریخ و زمان ارسال: ساعت

انتظار جهانی از حمله ایران
بورل در حساب X نوشت: «این یک تشدید تنش بیسابقه و تهدیدی جدی برای امنیت منطقه است.”
بایدن گفت: “من به تازگی با تیم امنیت ملی خود برای به روز رسانی اطلاعات درباره حملات ایران به اسرائیل ملاقات کردم. تعهد ما به امنیت اسرائیل در برابر تهدیدهای ایران و نیروهای نیابتی آن کاملاً آشکار و محکم است.”
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد خواستار توقف فوری این خصومت ها شد.
وی در بیانیه خود هشدار داد: «نه منطقه و نه جهان توان تحمل جنگ دیگری را ندارند».
“من عمیقاً نگران تشدید تنش های ویرانگر در سطح منطقه هستم. از همه طرف ها می خواهم که حداکثر خویشتنداری را برای اجتناب از هرگونه اقدامی که می تواند منجر به درگیری های نظامی بزرگ در چندین جبهه در خاورمیانه شود، اعمال کنند.”
ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا، دقایقی پس از خبر حمله ایران، گفت: “من حمله بی پروا رژیم ایران به اسرائیل را به شدت محکوم می کنم. ایران بار دیگر نشان داد که قصد دارد در حیاط خلوت خود آشوب بپاشد.”
استفان سژورن، وزیر امور خارجه فرانسه گفت: “فرانسه حمله ایران به اسرائیل را با شدیدترین عبارات محکوم می کند. ایران با تصمیم گیری در مورد چنین اقدام بی سابقه ای، گام جدیدی در اقدامات بی ثبات کننده خود برمی دارد و خطر تشدید تنش نظامی را می پذیرد.”
آنتونیو تاجانی معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه ایتالیا با اشاره به تماس نزدیک با سفرای تهران و تل آویو، گفت: با نخست وزیر و وزیر دفاع صحبت کرده ایم و دولت برای مقابله با هر سناریویی آماده است.
مارک روته، سرپرست نخستوزیر هلند، وضعیت خاورمیانه را بسیار نگرانکننده دانست و خاطرنشان کرد: پیش از این، هلند و سایر کشورها پیام روشنی به ایران ارسال کردند که از حمله به اسرائیل دست بردارد.
روته افزود: “هلند به شدت حمله ایران به اسرائیل را محکوم می کند. باید از تشدید بیشتر تنش ها جلوگیری شود. ما به نظارت دقیق اوضاع ادامه می دهیم.”
آنالنا باربوک، وزیر امور خارجه آلمان گفت “ما شدیداً حمله جاری را محکوم میکنیم که میتواند کل منطقه را در هرج و مرج فرو ببرد. ایران و نیروهای نیابتی آن باید فوراً این کار را متوقف کنند. ما همبستگی خود را در این زمان با اسرائیل ابراز میداریم”
نخست وزیر اسپانیا پدرو سانچز در X گفت: «ما با بیشترین نگرانی تحولات وضعیت خاورمیانه را دنبال می کنیم. باید به هر قیمتی از تشدید تنش منطقه ای اجتناب کرد.»
وزارت امور خارجه عربستان با صدور بیانیهای نگرانی خود را از تشدید تنش نظامی اعلام کرد و از همه طرفها خواست حداکثر خویشتنداری را به خرج دهند و منطقه و مردم آن را از خطرات جنگ در امان نگه دارند.
وزارت امور خارجه قطر در بیانیهای نگرانی عمیق خود را از تحولات منطقه ابراز کرد.
این بیانیه از «همه طرفها خواست تا تنشزدایی و حداکثر خویشتنداری را اعمال کنند».
در این بیانیه از جامعه بینالمللی خواسته شد تا برای کاهش تنش در منطقه اقدامی فوری انجام شود.
وزارت امور خارجه مصر “نگرانی عمیق” خود را از تشدید خصومت ها ابراز کرد و خواستار “حداکثر خویشتنداری” شد.
این بیانیه همچنین نسبت به “خطر گسترش درگیری در منطقه” هشدار داد و افزود که مصر “در تماس مستقیم با همه طرف های درگیری برای تلاش برای مهار اوضاع” خواهد بود.
رئیس جمهور کلمبیا گوستاوو پترو این حملات را “قابل پیش بینی” خواند و افزود: “ما اکنون در مقدمه جنگ جهانی سوم هستیم، دقیقا زمانی که کشورهای جهان باید اقتصاد خود را به سمت کربن زدایی به سرعت بازسازی کنند”.
“حمایت ایالات متحده در عمل از یک نسل کشی، جهان را تحریک کرده است. همه می دانند جنگ ها چگونه شروع می شوند، ولی هیچ کس نمی داند چگونه پایان می یابد.” او در بیانیه ای گفت: “اگر قوم اسرائیل مثل اجدادشان به اندازه کافی بلند مرتبه بودند، جلوی جنون حاکم خود را میگرفتند.
سازمان ملل باید فوراً تشکیل جلسه دهد و باید فوراً به صلح متعهد شود.”
سخنگوی وزارت امور خارجه چین در اظهاراتی که در وب سایت خود منتشر کرد، گفت: چین به شدت نگران تشدید تنش ها پس از حملات ایران است.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی درباره حملات ایران گفت: چین از طرفهای مربوطه میخواهد برای جلوگیری از تشدید بیشتر تنشها، آرامش خود را حفظ کنند و خویشتنداری کنند.
این تنش ها “سرریزی از درگیری غزه” است و فرونشاندن این درگیری “اولویت اصلی” است.
وزارت امور خارجه با صدور بیانیهای اعلام کرد که با نگرانی شدید خبر ارسال پهپادها و موشکهای ایرانی به اسرائیل را دنبال میکند.
وی خاطرنشان کرد که برزیل از آغاز جنگ غزه به جامعه بین المللی هشدار داده است که درگیری ممکن است در سراسر منطقه گسترش یابد.
دفتر رئیس جمهور آرژانتین خاویر مایلی «همبستگی و تعهد تزلزل ناپذیر» خود را به اسرائیل در مواجهه با این حملات ابراز کرد.
آرژانتین به طور قاطع از دولت اسرائیل در دفاع از حاکمیت خود، به ویژه در برابر رژیمهایی که ترور را ترویج میکنند، حمایت میکند. وی اشاره کرد که دادگاهی در آرژانتین اخیراً ایران را مسئول بمباران سفارت اسرائیل و یک مرکز جامعه یهودیان در بوئنوس آیرس در دهه 1990 دانست. برای مشاهده مقاله در مورد افول دلار(کلیک کنید)