پسران آزادی؛ طلایه دار اقتصاد درون زا در آمریکا
- نویسنده: سردبیر میز اقتصاد
- تاریخ و زمان ارسال: ساعت
استقلال آمریکا از استعمار انگلیس تنها با توپ و تفنگ نبود، از نظر اقتصادی نیز فعالیت¬های زیادی در راستای استقلال اقتصادی امریکا از انگلیس صورت گرفت. این انقلاب اقتصادی در تفکر و اندیشه مردم جای گرفت. سردسته¬ی این تفکر گروهی به نام “پسران آزادی” بودند. پسران آزادی متشکل از بازرگانان و صنعتگران میهن پرست آمریکایی بودند. هدف اصلی آن¬ها مبارزه با کالای وارداتی از انگلیس و رسیدن به درونزایی محصولات امریکایی بود و به این صورت به دنبال استقلال اقتصادی آمریکا بودند.
علاوه بر جنبش پسران آزادی که به مقاومت اقتصادی در برابر انگلیس میپرداخت زنان آمریکایی نیز جنبشی به نام دختران آزادی راه انداختند تا کالاهای انگلیسی را تحریم کنند. از آنجا که اغلب کالاهای مصرفی خانواده¬ها توسط خانم ها خریداری می¬شد این جنبش تاثیر زیادی در عدم مصرف کالاهای انگلیسی مخصوصا کالاهای تجملاتی داشت. همچنین دختران آزادی پویش بافت وطنی را راه اندازی کردند و لباس-های خانواده¬ی خود را می¬بافتند تا پارچه¬ها و لباس¬های انگلیسی را نخرند و با این کار به زمین¬گیر شدن محصولات انگلیسی در آمریکا کمک ویژه ای کردند.
برای این کار حتی مراسم ختم برای نزدیکانشان نمی¬گرفتند تا مبادا مجبور به پوشیدن لباس¬های مرسوم برای عزاداری که انگلیسی بودند، بشوند. شعار کالای انگلیسی نخرید به شعار همگانی آمریکا تبدیل شد. خانه¬های خود را حتی رنگ نمی¬کردند تا از رنگ انگلیسی استفاده نکنند.
تمام تجارت چایی در آمریکا از واردات گرفته تا فروش در اختیار انگلیس بود و مردم آمریکا هیچ بهره¬ای از تجارت چایی نداشتند. جنبش پسران آزادی در قدم اول اعلام کرد که مردم چایی ننوشند و بجای آن از دمنوش¬های محلی استفاده کنند. در قدم دوم نیز آمریکایی¬ها در لباس مبدل سرخپوستان شبانه به بندر ریختند و تمام بار چایی سه کشتی انگلیسی را به دریا ریختند که جنبش چای بوستون نام گرفت. در مواردی دیگر نیز چایی¬های انگلیسی را در انبارهای مرطوب گذاشتند تا خراب شوند و برخی کشتی¬ها را نیز آتش زدند. جنبش چای بوستون مقدمه¬ی استقلال و انقلاب آمریکا شد. پس از استقلال آمریکا در سال 1776 این جنبش با شدت بیشتری ادامه داشت و پسران آزادی باعث شدند آمریکا تجربه¬ی استقلال اقتصادی و درونزایی را به معنای واقعی تجربه کند.