چرخ چینی چطور فونیکس شد!
- نویسنده: سردبیر میز اقتصاد
- تاریخ و زمان ارسال: ساعت

یک نمونه ی دیگر پیشرفت در زمینه خودروسازی که همه ی جهان را انگشت به دهان گذاشت، چین است. تا پنجاه سال پیش چین دوچرخه تولید می کرد ولی اکنون در صدر تولید کننده های خودرو در جهان قرار گرفته است. پیروزی در این مسیر را چین مدیون بومی سازی و درونزایی ابتدای چرخه ی خودروسازی یعنی قطعه سازی است.
چین سال 2004 میلادی تمرکز شدیدی بر قطعه سازی داشت، شرایط سرمایه گذاری در این صنعت را تسهیل کرد و شرایط فرایند کسب و کار در زمینه قطعه سازی را بهبود بخشید؛ پس از چهار سال تمرکز و تلاش در این صنعت چین در سال 2008 رتبه ی اول تیراژ خودرو در جهان را به دست آورد. وزارت خارجه آمریکا پیشرفت چین در این صنعت را مدیون اجبار خودروسازها به کاهش هزینه ها و بومی کردن صنعت قطعه سازی چین می دانست.
مولفه ی دیگری که در رشد صنعت خودروسازی چین تاثیرگذار بود، ایجاد رقابت به همراه واردات دانش و بومی سازی دانش خودروسازی بود. چین حضور شرکت های خودروسازی خارجی را بلامانع دانست اما به شرط همکاری با شرکت های چینی؛ از این رو چین دانش خودروسازی را وارد کشورش کرد، اکنون جنرال موتورز آمریکا با شرکت سایک و ام جی چینی همکاری دارند، بی ام و خط مونتاژی در شرکت برلیانس چینی دارد و همکاری های پژو با دانگ فانگ و فورد با چانگان باعث شد که این شرکت های چینی دانش روز خودروسازی غرب را فرا بگیرند و در تولیدات خود استفاده کنند.