رهاورد سفر به آفریقا در دولت سیزدهم
- نویسنده: سردبیر میز اقتصاد
- تاریخ و زمان ارسال: ساعت

دستاورد های دیپلماتیک سفر به آفریقا
با حضور ریاست جمهور و هیئت دیپلماتیک ایران در کنیا صنعتی ترین کشور آفریقا، پنج سند همکاری میان ایران و کنیا و در حضور روسای جمهور دو کشور در سفر به آفریقا به امضاء رسید. این اسناد همکاری در حوزههای دامپزشکی، ارتباطات، فرهنگ، شیلات و فنی حرفهای بود که از سوی وزرای «امور خارجه»، «اطلاعات، ارتباطات و اقتصاد دیجیتال»، «گردشگری، حیات وحش و میراث»، «معدن، اقتصاد آبی و امور دریایی» و «آموزش کنیا» و وزرای امور خارجه و تعاون، کار و رفاه اجتماعی جمهوری اسلامی ایران در حضور رئیسی و روتو در سفر به آفریقا به امضاء رسید.
در کنیا یک خانه فنآورانه ایران در حال فعالیت است که شرکت های دانش بنیان ایرانی تحت عملکرد این خانه فناوری در حوزههای دارویی، تجهیزات پزشکی، کشاورزی، ساختمانی و معماری معرفی و به کنیا صادر کردهاند. همزمان با بازدید رئیس جمهوری اسلامی ایران از این مرکز، «پهپاد کشاورزی چندمنظوره پلیکان» و «پهپاد نقشهبرداری درنا» از محصولات شرکتهای دانشبنیان ایرانی برای تجاریسازی و صادرات به کنیا معرفی شدند.
زامیاد راهی آفریقا شد
شرکت زامیاد کارخانه مونتاژ وانت نیسان خود را به اسم Kifaru در شهر «مومباسا» راهاندازی کند. پیش از این هم سایپا روند صادرات محصولات خود به این کشور را آغاز کرده بود. در اوگاندا رئیس جمهور از مزارع کشت فراسرزمینی ایران دیدار کرد و دفتر نوآوری و فناوری ایران در اوگاندا با حضور رئیسی افتتاح شد. ایران و اوگاندا به امضا و تفاهم 4 سند همکاری در زمینه های پالایشگاهی، صدور نیروی مهندسی، کشت فراسرزمینی بیشتر و دارویی رسیدند.
زیمبابوه ایستگاه آخر سفر به آفریقا
۱۲ سند و تفاهمنامه همکاری میان ایران و زیمبابوه در حضور روسای جمهور دو کشور به امضاء رسید. همکاری در زمینههای نفت و انرژی، مخابرات و فناوری اطلاعات، تامین اجتماعی و بیمه، کار و اشتغال، آموزش عالی و علوم و تحقیقات و فناوری، کشاورزی و شیلات، غذایی و دارویی، تامین، توزیع و تولید تجهیزات پزشکی، ایمنی حرفهای و کاهش آسیبهای مربوط به کار، حمایتهای اجتماعی و حمایت از کودکان، توانمندسازی افراد معلول و تفاهمنامه همکاری میان شرکت تراکتورسازی ایران و شرکت «ماگای» زیمبابوه محور اسناد همکاری امضاءشده میان جمهوری اسلامی ایران و زیمبابوه بود.
بازتاب: پالایشگاه های فراسرزمینی، راهبرد جدید برای صادرات پایدار نفت