نیروگاه اتمی بوشهر
- نویسنده: مجید قره محمدلو
- تاریخ و زمان ارسال: ساعت

با پیشرفت فناوری و نیاز رو به افزایش برای منابع انرژی پایدار، انرژی هستهای به عنوان یکی از راهکارهای اصلی در تأمین نیازهای انرژی جهان از اهمیت بیشتری برخوردار شده است. با بهرهگیری از تکنولوژیهای پیشرفته، انرژی هستهای به عنوان یک منبع انرژی پاک، قابل اعتماد و با کارایی بالا شناخته میشود. در این مقاله، به بررسی عملکر انرژی هستهای در نیروگاه بوشهر میپردازیم.
آیا برق هسته ای به صرفه هست؟
بهتر است ابتدا نگاهی به کشور های آسیایی بندازیم.وضعیت توسعه انرژی هستهای در کشورهای پیشرو آسیا در سال 2023 مقدمه در سالهای اخیر، توسعه انرژی هستهای در آسیا کانون توجه فزایندهای قرار گرفته است. تعداد راکتورهای هستهای در آسیا در حال افزایش است، این در حالی اســت که در اروپای غربی و آمریکای شــمالی این تعداد در حال کاهش است. همانطور که اخیراً در گزارشهای انجمن جهانی هستهای نیز ذکر شده است: “ آسیا منطقه اصلی در جهان است که ظرفیت تولید برق و بهطور خاص انرژی هستهای در آن بهطور قابلتوجهی در حال رشد است. در آســیا حدود 140 راکتور انرژی هستهای قابل بهرهبرداری وجود دارد و حدود 35-30 راکتور در حال ســاخت است و برنامههای جدی نیز برای ساخت 50-40 راکتور دیگر وجود دارد.” گرچه این روند در سالهای پیشین نیز وجود داشــته اســت اما در ســال ً های اخیر عمدتا به دلیل نگرانیهای فزاینده در مورد انرژی شــتاب گرفته است. عامل دیگر رونق هستهای در آسیا، افزایش تعداد طرحهای راکتورهای کوچک مدوالر است که با تشویق ســرمایهگذاری خصوصی و دولتی به بازار ارائه میشوند. SMR ها برای کشورهای کوچکتری که تاکنون استفاده از نیروگاههای هستهای استاندارد برای آنها نامناسب یا غیرقابلدسترس تلقی میشد، پیشنهاد میشوند. ازنظر تعداد واحدهای انرژی هستهای قابل بهرهبرداری، چین با 55 واحد در رتبه سوم جهان و صدر آسیا قرار دارد. بعدازآن ژاپن با 33 واحد قرار میگیرد، کــره جنوبی نیز با 25 واحد فعال در رتبه پنجم جهان قرار دارد. همانگونه که در نمودار زیر مشخص اســت، ازنظر واحدهای در حال ساخت نیز، 5 کشور آسیایی جزو 8 کشور برتر جهان هستند.
خلاصه عملکرد نیروگاه اتمی بوشهر
به گزارش مرکز دیپلماسی عمومی و اطلاعرسانی سازمان انرژی اتمی ایران؛ محمد اسلامی در جریان بازدید از واحد یکم نیروگاه اتمی بوشهر درباره میزان برق هستهای تولید شده در این نیروگاه گفت: در یک دهه گذشته 63 میلیارد کیلووات ساعت برق در نیروگاه اتمی بوشهر تولید شده است.ییس سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به سهم 11 درصدی برق هستهای تولید شده در نیروگاههای اتمی جهان عنوان کرد: در جریان برگزاری بیست و هشتمین اجلاس جهانی تغییرات اقلیمی سازمان ملل مقرر شد تا سال 2050 ظرفیت انرژی هستهای برای تولید برق جهانی سه برابر شود که ما نیز گامهای اساسی برای افزایش تعداد نیروگاههای اتمی کشور خود برداشتهایم.
گفتنی است سخنرانی در نخستین کنفرانس دوسالانه بینالمللی «هوش مصنوعی و علوم داده» در دانشگاه خلیج فارس، بازدید از روند اجرایی طرح آب شیرینکن نیروگاه اتمی بوشهر با ظرفیت 70 هزار متر مکعب و نیز روند احداث پروژه واحدهای 2 و 3 نیروگاه اتمی بوشهر و قسمتهای مختلف واحد یکم این نیروگاه، آغاز عملیات احداث 3500 واحد مسکونی در منطقه تنگک شهر بوشهر، بهرهبرداری از فاز نخست شهرک صدف، افتتاح سالن ورزشی بانوان در شهرک مروارید و … از سایر برنامههای سفر محمد اسلامی، رییس سازمان انرژی اتمی ایران به استان بوشهر بود.
مطلب پیشنهادی:مروری بر عملکرد سازمان انرژی اتمی به مناسبت بیست فروردین ماه