وعده دولت بر تورّم تک رقمی، برنامه هفتم ما را به کجا می رساند؟
- نویسنده: سردبیر میز اقتصاد
- تاریخ و زمان ارسال: ساعت
بر اساس متن ارائه شده از برنامه هفتم توسط دولت، کاهش نرخ تورّم به زیر 10 درصد یکی از اهداف مهم در تحقق این برنامه است. تمرکز برنامه هفتم بر حل مسئله تورّم از طریق کاهش نرخ رشد نقدینگی و همچنین کاهش ناترازی بانک ها در این برنامه دنبال خواهد شد. بر این اساس در پایان برنامه نرخ تورّم مدنظر در برنامه 9.5 درصد نرخ رشد نقدینگی 13.8 درصد و کاهش ناترازی سالانه بانک ها به صورت تجمعی 20 درصد می باشد.
تمرکز برنامه هفتم در کاهش نرخ تورّم تغییرات اساسی در نظام بانکی کشور را هدف گرفته است. در راستای این برنامه بانک مرکزی مکلّف است تا کیفیّت دارایی ها و هزینه های بانک ها و موسسات مالی اعتباری را بررسی کرده و از سال دوّم اجرای برنامه، اقدام به دسته بندی بانک ها در سه گروه سالم، قابل احیا و غیرقابل احیا دسته بندی کند پس از آن بانک مرکزی بایستی تصمیمات ساختاری مناسبی را برای حل ناترازی بانک های قابل احیا و غیر قابل احیا اتخاذ کند. بانک مرکزی می تواند با بانک های مشکل زا برخورد کرده آن ها را تحت مدیریت خودش درآورده و یا با دیگر بانک ها ادغام کند. همچنین تمهیدات لازمی جهت افزایش سرمایه بانک ها برای کم شدن ناترازی سالانه آن ها در نظر گرفته شده است.
کاهش رشد پایه پولی مهمترین هدف دولت از ایجاد اصلاحات ساختاری بانکی در برنامه هفتم است. برداشت بی رویه بانک ها از منابع بانک مرکزی منجر به سرعت رشد بالای پایه پولی کشور شده است. بر اساس آمار میزان رشد پایه پولی کشور چیز در حدود 30 درصد است؛ که ناترازی بودجه دولت اصلی ترین عامل این آمار می باشد.
بازتاب: کتابچه برنامه ملی آبادیران + فایل pdf - رویداد ملی آبادیران
بازتاب: برنامه هفتم توسعه و چالش بر سر گزارش کمیسیون تلفیق
بازتاب: افزایش میزان سن بازنشستگی، مشکل ناترازی را حل می کند؟