سهم ایران از اقتصاد دریایی
- نویسنده: سردبیر میز اقتصاد
- تاریخ و زمان ارسال: ساعت
موقعیت جغرافیایی ایران و قرار گرفتن در میان شاهراه های ترانزیتی دنیا ظرفیت فوق العاده ای برای کسب درآمد و ایجاد اشتغال فراهم کرده است. سهم بالای ایران از دریا و امکان اتصال تجارت از خلیج فارس و دریای عمان به آسیای میانه، دریاچه خزر و شرق اروپا موقعیت کشور را بسیار استراتژیک ساخته.
در حالی که در بسیار از کشور ها تمرکز صنایع اقتصادی و تجاری در کنار دریا ها شکل گرفته در کشور ما به دلیل وجود شهر های پر جمعیت در نقاطی دور از دریا منجر به کم شدن رشد بنادر شده است. علی رغم پیشرفت بنادر ایران مانند بندر چابهار و بندر عباس در سال های پس از انقلاب و قرار گرفتن کشور در رتبه 22 تجارت دریایی در جهان این نکته به نظر می رسد که در مقایسه با فعالیت های بنادر برخی کشور های خلیج فارس نیاز به سیاستگذاری بهتری در فعالیت های دریایی داریم.
از آنجایی که بسیاری از تحریم های ظالمانه بر فلج کردن ترانزیت دریایی ایران متمرکز شده است استفاده از اقتصاد دریا، گسترش دادن ناوگان کشتیرانی، افزایش سهم ایران از ماهیگیری، اخذ عوارض گذرگاه ه تنگه هرمز، جذب سرمایه های خارجی در تجارت دریایی، انتقال جمعیت ها و صنایع بزرگ از شهر های مرکزی به شهر های بندری و استفاده از دیپلماسی اقتصادی مانند پیمان شانگهای می تواند اقتصاد دریایی ایران را به شکوفایی نزدیک تر کند.
بازتاب: توسعه سواحل مکران، گنجی به نام اقتصاد دریا - میز اقتصاد
بازتاب: ابلاغ سیاستهای کلی توسعه دریا محور