فناوری سبز جایگزین صنعت نفت
- نویسنده: سردبیر میز اقتصاد
- تاریخ و زمان ارسال: ساعت
زیست فناوری مرز ارزآور علم
زیست فناوری یا بیوتکنولوژی یکی از شاخه های علم برای تولید محصولات جدید با استفاده از سیستم های زنده و جاندار است. یکی از شاخه های زیست فناوری، بیوتکنولوژی دارویی است که در آن تولید دارو هایی مانند واکسن های نوترکیب جدید و کیت های تشخیص بیماری ساخته می شود. پیشرفت های این علم در ایران منجر به تولید کیت های تشیخص و واکسن ایرانی کرونا در دوران پاندمی این بیماری شده است. توجه نهاد های علمی به مسئله زیست فناوری می تواند منجر به شکوفایی بیشتر دانش و صنعت در این حوزه شود.
ارزآوری زیست فناوری
طبق اعلام دبیر ستاد توسعه زیست فناوری تنها در عرصه زیست فناوری دارویی، پیشرفت شرکت های دانش بنیان این عرصه در داخل کشور و تولید انواع دارو های زیست فنّاور توانسته است 1.8 میلیارد دلار از واردات دارو های زیست فناوری کاهش دهد. در واقع این رقم تنها در یکی از شاخه های علم زیست فناوری حاصل شده است. این در حالی است که زیست فنّاوری در جهان در شاخه های مختلف پژشکی، کشاورزی، محیط زیست، صنایع غذایی، دام و طیور، انرژی و نساجی نیز کاربرد دارد.
فناوری سبز در صنایع دیگر
گسترش استفاده از زیست فنّآوری در حوزه کشاورزی می تواند میزان تولید محصولات غذایی را بالا برده و در کنار تامین نیاز داخلی به محصولات کشاورزی، زمینه صادرات این محصولات را فراهم کند. طبق پیشبینی هایی که تا چند سال قبل صورت می گرفت در افق 1404 ایران بایستی سالانه 31 میلیارد دلاری در حوزه اقتصاد زیست فنّاوری تولید و فروش داشته باشد. امّا پیشرفت های کشور در این عرصه مخصوصا در سال های پاندمی کرونا زمینه شکل گیری وضعیت بهتری را در این عرصه رقم زده است. طبق اعلام دبیر ستاد توسعه زیست فناوری در جلسه اخیر با شرکت های بزرگ کشت و صنعت، در آینده امکان کسب 3 درصد از بازار جهانی محصولات زیست فنّاوری که چیزی حدود 30 هزار میلیارد دلار است برای ایران وجود دارد. این رقم معادل با 10 درصد تولید ناخالص داخلی کشور است. سرمایه گذاری بر روی فنّآوری های جدید مانند زیست فنّاوری و نانو می تواند جایگزین اقتصاد نفتی در سال های آتی شود.
بازتاب: استقبال از نانوداوی ضد سرطان ایرانی در کشور های جهان
بازتاب: نانوداروی ضد سرطان ایرانی موثر تر از نمونه های خارجی
بازتاب: نانوداروی ضد سرطان ایرانی، موثر تر از نمونه های خارجی